Sergio Aguero firar ett av sina mål mot Watford. Foto: TT Nyhetsbild

Agueros hattrick gav Cityfest

Uppdaterad
Publicerad

Det är bra drag i Manchester Citys offensiv just nu. 15 mål på de tre senaste matcherna – i Premier League idag blev 6-0 borta mot tidigare obesegrade Watford med Aguero som hattrickman.

Värre för jumbolaget Crystal Palace och Roy Hodgson som skrev ett historiskt bottenrekord!

Manchester City toppar Premier League efter storsegern på bortaplan mot ett Watford som hållit nollan tre gånger i höst och vid seger faktiskt hade chans att ta över serieledningen.

Det var aldrig aktuellt. Redan efter dryga halvtimmen hade argentinaren satt två mål och fullbordade sitt hattrick via 5-0 i en match som Raheem Sterling fullbordade på en straff till 6-0.

I onsdags vann de borta mot Feyenoord med 4-0 och för en vecka sedan sänktes självaste Liverpool med 5-0. Mycket handlar om Sergio Aguero som nu är uppe i 175 mål för klubben, bara två från Eric Brooks rekord från mellankrigstiden.

Manchester City toppar nu tabellen och skuggas av stadsrivalen United som imorgon söndag kan replikera i sitt möte med Everton.

Jobbigt för toppklubbar

Andra toppklubbar hade en jobbigare lördag. Liverpool fick bara 1-1 mot lilla Burnley, trots att laget vann skotten med 35-5. Tottenham spelade 0-0 mot Swansea med Martin Olsson i laget på det som är klubbens tillfälliga hemmaplan, Wembley och som fortfarande inte gett en seger.

Betydligt värre för Crystal Palace med svenskbekantingen Roy Hodgson som coach. 0-1 hemma mot Southampton innebar ett historiskt trist rekord. Första klubb i högsta divisionen att ha inlett en säsong med fem raka förluster och noll mål.

Om någon undrar vad som är sjätte matchen för hårt prövade Crystal Palace så blir det en resa till Manchester och tabellettan City. På tal om tufft läge!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.