AIK-spelare under Svenska Cupen-matchen mot Kalmar tidigare i mars. Foto: BILDBYRÅN

Misstänkt corona i AIK:s spelartrupp

Uppdaterad
Publicerad

AIK misstänker coronavirus i herrlaget.
Samtliga spelare och ledare är beordrade att sättas i karantän.
– AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

AIK:s läkare har bekräftat för klubben att spelaren i frågan har samtliga kända symptom. Spelaren, som inte namnges av AIK, har fått träningsförbud. Övriga spelare har satts i karantän och får träna individuellt fram till den 1 april 2020.

– AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet. Beslutet om karantän handlar om att stoppa smittspridningen i den mån som det går, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens officiella hemsida.

– Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning. Vi är en fotbollsklubb med begränsad organisation så självklart slår det hårt mot oss att detta nu händer. Vi är fast beslutna att hantera situationen på bästa möjliga sätt.

KLIPP: Zlatan startar insamling för sjukvården i Italien (18 mars 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer