Henok Goitom. Foto: Bildbyrån

AIK räckte inte till

Uppdaterad
Publicerad

Ett smärre mirakel behövdes för att guldet skulle hamna hos AIK. Så blev det inte. AIK fick bara med sig en poäng borta mot Örebro och det blev aldrig något målkalas. 1–1 slutade matchen.

AIK behövde gå offensivt mot Örebro för att göra sitt jobb i kampen om guldet. Till en början fick de dessutom den hjälp de behövde, när Kalmar i den 15:e minuten tog ledningen i Göteborg. Gästande AIK hade en rad chanser men fick inte hål på Örebro. I stället ville Martin Broberg annat. Succéspelaren fick stå tämligen fri i mitten av straffområdet och lägga in bollen. Då blev backen oerhört brant för AIK.

– Skönt att få göra mål igen. Har haft en lättare måltorka på två matcher, sa Broberg i halvtid till C More.

AIK var egentligen aldrig nära och hade svårt att få till de riktigt kvalificerade målchanserna. Henok Goitom räddade dock upp det lite när han efter ett inlägg från Mohamed Bangura nådde han högst och nickade in 1–1.

– Vi får chansen att spela om guldet och bränner den, då är det svårt att vara bitter man är mer besviken. Om ett år får vi fira på ett helt annat sätt och det ska jag säga till grabbarna i omklädningsrummet, säger Andreas Alm till C More.

Efter matchen var det givetvis dystra miner hos AIK och laget kan nu misstasin främste målskytt – Henok Goitom.

Han tar helgen på sig att fundera om han vill fortsätta i AIK.

– Fansen har betytt jättemycket, säger han till SVT Sport.

Men Alm ser ändå positivt på framtiden.

– Känslan så här efter matchen är att hela ledarstaben kan med förbundns ögon kan spela till sig en medalj säsong på säsong. Jag har en bra känsla inför nästa år, säger Alm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.