AIK hakar på i toppen – 4-1 mot Sirius

AIK är ny tabelltvåa efter att ha besegrat Sirius borta med 4-1. Anfallaren Chinedu Obasi hade en drömkväll då han satte två mål för AIK.

Ett revanschsuget AIK efter de blivit utslagna ur Europa League för några dagar sen fick en drömstart mot Sirius. Anfallaren Chinedu Obasi fälldes i straffområdet av Kim Skoglund och inga proster av Sirius när AIK blev tilldelad straff. Obasi tog själv hand om straffen, som han satte välplacerat i vänstra hörnet.

AIK dominerade

Några minuter senare var Obasi inblandad igen med pass till Kristoffer Olsson som serverade Nicolás Stefanelli i djupet.

Nyförvärvet Stefanelli gjorde sitt första mål i AIK och laget ledde med 2-0 efter bara 16 minuters spel.

Obasi slog till igen

AIK kunde punktera matchen redan innan paus då Obasi slog till med sitt andra mål för kvällen. Nicolás Stefanelli med pass som gled förbi fyra bolltittande Siriusspelare.

Goitom satte slutresultatet

Sirius fortsatte sitt svaga defensiva spel även i andra halvlek. Efter en kontring var tre AIK-spelare fria mot Sirius målvakt Josh Wicks,

Henok Goitom tryckte tillslut in bollen med sin axel.

Sirius hade inte mycket att komma med framåt men i den 83:e minuten satte Jesper Arvidsson ett reduceringsmål och 4-1 blev också sluresultatet.

Sirius svit på sex matcher utan förlust tog slut och AIK är ny tabelltvåa efter Malmö ff.