17-åring poängräddare för AIK i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby var nära att ta andra raka segern.

Men 17-åriga Rosa Kafaji kvitterade sent för AIK och derbyt slutade oavgjort.

När Madelen Janogy höll sig framme i straffområdet och satte 2-1 för Hammarby i derbyt mot AIK i den 56:e spelminuten, var det fullt rättvist. Redan i den första halvleken var Hammarby spelförande, 45 minuter som bar med sig ett 1-1-resultat in till pausvilan.

I den andra ökade gästernas bollinnehav på Skytteholms IP och mycket gick via Janogy på hennes högerkant. Kalabalik uppstod i AIK:s straffområde, bollen rensades på spelare som stod i vägen och till sist landade den vid Janogys fötter som efter knappa timmen satte 2-1 för Hammarby.

17-årig poängräddare

AIK:s anfallare Rosa Kafaji är blott 17 år gammal men har fått ett stort förtroende i inledningen av serien för den damallsvenska nykomlingen. I dag tackade hon för det genom att hålla sig framme och snyggt kvittera till 2-2 i den 87:e matchminuten.

Finländskan Jenny Danielsson slog ett inlägg från vänster som 17-åringen mötte på volley i straffområdet och tryckte upp bollen i det närmsta krysset.

I och med poängtappet har Hammarby skrapat ihop fyra poäng på sina inledande fyra matcher i damallsvenskan den här säsongen. AIK placerar sig precis ovanför 08-konkurrenten i tabellen med sina fem pinnar.

OBOS Damallsvenskan

AIK logo

AIK

2 - 2

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Skytteholms IP, Solna
Publik: 0
Domare: Lovisa Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.