Se AIK:s sex mål mot IFK Norrköping i spelaren ovan. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

AIK körde över IFK Norrköping – efter kollaps i den första halvleken: ”Katastrof”

AIK har studsat tillbaka efter 5–0-förlusten senast mot Malmö FF.

De svartgula körde över IFK Norrköping (6–2) efter en kollaps från bortalaget i den första halvleken.

– Katastrof. De spelar ut oss helt och vi har inga svar, sa Arnor Traustason i Discovery+.

Se AIK:s sex mål mot IFK Norrköping i spelaren ovan.

AIK siktade på att studsa tillbaka efter 5–0-förlusten mot Malmö FF senast. De svartgula flög ut ur startblocken och fick maximal utdelning mot ett passivt IFK Norrköping i den första halvleken.

Dino Besirovic nickade in sitt första allsvenska mål för säsongen efter ett inlägg från Mads Thychosen. Thychosen satte sedan själv 2–0 innan han med ett nytt inlägg hittade Ioannis Pittas som fullbordade krossen i den första halvleken när han stötte in 3–0-målet.

IFK Norrköpings Arnor Traustason var allt annat än nöjd i pausvilan.

– Katastrof. Det är inte svårare än så. De spelar ut oss helt och vi har inga svar, säger han till Discovery+.

Målfest i andra halvlek

”Peking” kom sedan ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och fick utdelning redan efter tre minuter genom Christoffer Nyman. Bara fem minuter senare drog islänningen Arnor Traustason till med ett jätteskott från distans och reducerade till 3–2.

I stället för en kvittering reste sig AIK och lånet från Sheffield United, Ismaila Coulibaly, tog sig igenom bortaförsvaret och rullade in 4–2 till hemmalaget. Ioannis Pittas utökade sedan ledningen sju minuter senare innan även Coulibaly stod för sitt andra mål för kvällen när han fastställde slutresultatet 6–2.

Allsvenska omgången summeras i Fotbollsstudion på måndag med start 22.10.