Tidigare AIK-spelare misstänks för brott vid matchfixförsöket

En tidigare AIK-spelare är brottsmisstänkt i samband med matchfixningsförsöket på den allsvenska matchen IFK Göteborg-AIK, uppger Aftonbladet.
– Brottsrubriceringen är grovt givande av muta, säger åklagaren Hans-Jörgen Hanström till tidningen.

Torsdag 18 maj ställdes den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK in på grund av försök till matchfixning.

En AIK-spelare kontaktades och hotades, i syfte att förmå honom att göra en medvetet svag prestation i matchen. Spelaren valde dock att träda fram och berätta om hoten, och har sedan dess fått mycket beröm för sitt agerande, inte minst från AIK-tränaren Rikard Norling.

Veckan senare beslutades att matchen i stället kommer att spelas i augusti.

Ex-spelaren i polisförhör

Nu bekräftas att en tidigare AIK-spelare är brottsmisstänkt i ärendet. Enligt uppgift till Aftonbladet ska ex-AIK:aren ha kontaktat den utsatta AIK-spelaren i samband med försöket till matchfixning.

Den utpekade ex-AIK:aren förnekar brott.

– Vi har haft ett inledande förhör med polisen i veckan. Min klient har lämnat in sina telefoner så att polisen kan ”spegla dem”, helt enkelt tömma dem på all information i form av samtal, sms och så vidare. Min klient har också lämnat rimliga förklaringar till de här misstankarna som polisen nu utreder, säger hans advokat Johan Åkermark till Aftonbladet.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.