Peter Wennberg tar över som ny tillförordnad tränare i AIK, då Henok Goitoms dispens för att träna utan Pro Licence gått ut Foto: Bildbyrån

AIK:s besked: Wennberg ny tillförordnad chefstränare

Uppdaterad
Publicerad

Peter Wennberg blir ny tillförordnad tränare i AIK. Detta eftersom Henok Goitom inte har Uefa Pro Licence – och att dispensen för att leda laget löpt ut.

AIK skriver på sin hemsida att Henok Goitom, som tog över laget efter att Bartosz Grzelak tidigare blev sparkad under säsongen, kommer fortsätta som assisterande tränare. Förändringen lär dock inte innebära så mycket i praktiken, utan är snarare en formalitet.

– Peter Wennberg har varit en del av tränarteamet på Karlberg tidigare och har i sin roll i AIK Fotboll under hela året varit nära verksamheten, så det här blir en väldigt naturlig övergång, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius på klubbens hemsida.

AIK meddelar vidare att arbetet fortgår med att hitta en ny permanent lösning på posten som chefstränare i klubben.

Wennberg har tidigare jobbat som teknisk direktör i klubben.

– När klubb, ledare och spelare efterfrågar mig så är det givet att stämpla in och ge allt för laget. I och med relationer till miljö, ledare och spelare så är det ingen startsträcka till det korta uppdraget, säger Peter Wennberg.

AIK meddelar också under kvällen att man skriver ett fyraårskontrakt med den 18-årige talangen Alexander Fesshaie som idag spelar i klubbens P19-lag.

KLIPP: AIK vann derbyt mot Hammarby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.