Sotirios Papagiannopoulos och Bojan Radulovic Samoukovic Foto: Bildbyrån

AIK:s krisdrag: Värvar Papagiannopoulus och Radulovic

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag presenterade AIK försvararen Sotirios Papagiannopoulos.

Klubben har även gjort klart med anfallaren Bojan Radulovic, 20.

– Jag är glad och stolt över att få representera AIK, säger Radulovic till AIK:s hemsida.

Sotirios Papagiannopoulos, som bland annat har spelat för grekiska Paok, Östersund och danska FC Köpenhamn, är född i Stockholm och har AIK som moderklubb. I dag blev det klart att han återvänder till huvudstaden.

”När jag fick information om att AIK var intresserade så kände jag att det är läge. Jag vill hjälpa klubben i den situationen som man nu befinner sig i och vara med på resan framåt. AIK är mitt lag och Solna är mitt hem”, säger försvararen till AIK:s hemsida.

29-åringen har köpts från FCK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 31 december 2023.

”Han är en mittback som i och med sin rutin och sina ledaregenskaper kommer att medföra ett lugn omkring sig på planen”, säger sportchefen Henrik Jurelius till webbplatsen.

”Är glad och stolt”

Några timmar senare presenterades anfallaren Bojan Radulovic, 20.  Han har tidigare tillhört Brighton, Espanyol och Alaves.

– Jag är glad och stolt över att få representera AIK. Jag, precis som klubben, har höga ambitioner och just nu är vi i en situation där vi alla måste göra vårt yttersta för att börja vinna matcher igen, säger Bojan Radulovic till AIK:s hemsida.

AIK har haft det tufft i allsvenskan och bara spelat ihop 14 poäng på 15 matcher. Dessutom har den tidigare tränaren Rikard Norling ersatts med Bartosz Grzelak.

KLIPP: Krisande AIK tappade ledning – en poäng mot Falkenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.