Robert Lundström Foto: Bildbyrån

AIK:s mardrömsbesked: backen borta hela året

Uppdaterad
Publicerad

Efter att olyckan varit framme mot Göteborg i söndags bekräftar nu AIK att Robert Lundström missar resten av säsongen. En knäskada sätter stopp för Stockholmslagets kantspelare.

– Jag är mycket ledsen över dagens besked, både jag och laget har fått en bra start på säsongen, säger han.

28-årige Robert Lundström uttalar sig i pressmeddelande från AIK:

– Jag är mycket ledsen över dagens besked, både jag och laget har fått en bra start på säsongen och jag såg verkligen fram mot fortsättningen på 2018. Nu väntar en lång rehabperiod och ska jag försöka omvandla besvikelsen över skadan till energi som gör att jag blir frisk och stark i den takt som är möjlig, säger nyförvärvet som stått för en fin inledning av allsvenskan.

AIK:s sportchef Björn Wesström beklagar klubbens skadeläge.

– AIK Fotboll har drabbats hårdare än normalt av olika typer av skador och sjukdomar 2018. Jag lider enormt med Robert som fått en flygande start på 2018, nu blir det vårt jobb att stötta och ge honom bästa möjliga rehabförutsättningar. Som en konsekvens av skadan på Lundström så kommer Albin Linnér träna full ut med AIK A framöver, säger Wesström i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.