AIK:s Henok Goitom jublar för sitt 2-0-mål och AIK:s tre poäng. Foto: Bildbyrån

AIK spelade ut Göteborg – skapar utrymme till bottenstriden

Bottenmöte och viktiga poäng på spel. Då visade AIK prov på effektivitet och nollade Göteborg.

Därmed är glappet till negativt kval nu hela nio poäng för Solnalaget.

I Göteborg är det mer svettigt med endast tre poäng till Helsingborg nedanför strecket.

Fyra minuter var som krävdes för AIK att ta kommandot mot Göteborg då Filip Rogic nickade in 1-0 på en välslagen hörna av Sebastian Larsson.

Efter det blev matchbilden tydlig och Solnalaget släppte egentligen aldrig in blåvitt så nära.

Blåvitt hade som flest lägen att göra mål på fasta situationer men AIK stredade friskt emot.

Närmast att reducera var bortalaget med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid. Alexander Jallow testade AIK-målvakten Budimir Janosevic på en rejäl kanon men efter en fin parad stod sig nollan intakt.

Innan det hade Henok Goitom smällt in 2-0 och mer eller mindre avgjort matchen med sitt fina skott från drygt 25 meter. Ett vackert sätt att fira 200-matcher i AIK-tröjan.

Hemmasegern innebär att AIK nu har fyra raka segrar och därmed tagit sig bort från bottenstriden allt mer.

För AIK del var det största bakslaget att Mikael Lustig tvingades utgå på grund av skada. Efter en dryg halvtimme tog sig landslagsbacken mot baksidan av låret och blev ersatt.

För Göteborgarnas del är det mer bekymmersamt då man endast har tre poäng ner till Helsingborg och då har även det sistnämnda laget en match mindre spelad.

KLIPP: AIK gör 2-0 efter målvaktstavla (04 oktober 2020)