AIK-stjärnans storform intakt – släckte HIF:s monstersvit

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarna AIK har trummat igång. Framförallt har de börjat göra mål. Ja, främst är det en norrman som har börjat göra det.

I 3-1-segern borta mot Helsingborg fick stjärnan Tarik Elyounoussi återigen se bollen korsa mållinjen – två gånger – och han släckte därmed Helsingborgs makalösa hemmasvit.

Helsingborg hade 17 raka hemmamatcher utan förlust hemma på Olympia. Den sviten är bruten efter att de regerande mästarna AIK varit på besök.

Det såg framförallt väldigt formstarka stjärnan Tarik Elyounoussi till. Han nickade in 1-0 i den första halvleken efter en hörnvariant, en kort sådan, där han kom före Kalle Joelsson med pannan. Då framspelad av 19-årige debutanten Bilal Hussein.

– Vi hade tränat på den faktiskt, men att jag skulle vinna en höjdduell, haha, det är bra, säger en trött och flåsande Elyounoussi till C More efter matchen.

Han satte också slutresultatet 3-1 i den andra halvleken, hans femte mål på tre matcher. Elyounoussi höll sig framme nära mål på ett inspel från Sebastian Larsson och rakade in bollen.

– Det känns bra, jag är skadefri då bir det så. En lång match, jävligt viktig seger, fortsätter han.

Allsvenskan

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

1 - 3

AIK logo

AIK

Olympia, Helsingborg
Publik: 8538
Domare: Stefan Johannesson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.