AIK-jubel efter Sebastian Larssons 1-0-mål mot Örebro. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Ingen hemmaplansfördel för AIK – ställs mot Malmö

AIK är klart för kvartsfinal i Svenska cupen.

Men en sen Örebro-kvittering gör att AIK inte får spela kvartsfinal på hemmaplan.

Nu väntar i stället en tuff bortamatch mot Malmö FF.

Sebastian Larsson spräckte nollan redan efter åtta minuter och länge såg det tidiga målet ut att bli matchens enda.

Men Örebro, utan chans på kvartsfinal, gav sig inte.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick ÖSK in en kvittering genom Jake Larsson. Dessförinnan hade AIK bland annat haft dubbla stolpträffar – och fått Mikael Lustig utvisad.

1–1 blev det på Skytteholms IP, ett resultat som tog AIK till kvartsfinal. Men den sena kvitteringen innebär att AIK inte blir ett av de fyra seedade lagen, som får hemmaplansfördel i kvarten, den fördelen får i stället Kalmar FF.

– Onödigt att tappa den här ledningen, vi har chanser för att vinna, tyvärr gör vi inte det. Det är trist, känns lite som en förlust, men vi är vidare och får blicka framåt mot en kvartsfinal, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak till C More.

I kvarten väntar nu Malmö FF på bortaplan. Övriga kvartsfinaler spelas mellan Kalmar–Djurgården, Elfsborg–IFK Göteborg och Hammarby–IFK Norrköping.