Chinedu Obasi återvänder till AIK. Foto: Bildbyrån

AIK rustar inför hösten – värvar dubbelt

Uppdaterad
Publicerad

AIK rustar inför hösten.

En argentinsk mittback plockas in – och dessutom fjolårshöstens succéman Chinedu Obasi.

AIK är inne i tredje omgången i Europa League-kvalet och ligger tvåa i allsvenskan. Då rustar klubben ytterligare och värvar hem 31-årige Chinedu Obasi från kinesiska Shenzhen FC. När Obasi spelade i AIK förra hösten stod anfallaren för sex mål och fyra målgivande passningar på tio matcher.

– Vi har följt Obasi sedan han lämnade klubben efter förra säsongen. När han nu hamnat lite i kläm i Kina har samtalen intensifierats och vi är mycket stolta och glada över att han väljer att återvända till oss. Kortsiktig ger detta truppen ytterligare spets, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Dessutom har man plockat in argentinske mittbacken Agustin Gómez, 20 på lån som tilltänkt ersättare för Sauli Väisänen som lämnat för spel i Italien.

Både Obasi och Gómez har skrivit på för resten av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.