AIK:s skador – ett frågetecken inför guldavgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Olsson och Enoch Kofi Adu är avstängda. Oscar Linnér missade förra matchen på grund av skada och Sebastian Larsson och Panajotis Dimitriadis klev av med skadekänning. Men nu lämnar flera guldjagande spelare positiva besked.

– Det känns helt okej, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

Inför helgens glödheta allsvenska avslutning är det fortfarande oklart på flera betydelsefulla positioner i AIK-lägret.

Mittfältarna Kristoffer Olsson och Enoch Kofi Adu är avstängda inför guldavgörandet borta mot Kalmar på söndag. Dessutom klev två andra mittfältare, Sebastian Larsson och Panajotis Dimitriadis, av i senaste matchen. Dimitriadis väntas vara spelklar, så även Larsson.

– Det känns helt okej. Jag jobbar som vanligt inför matchen och laddar på för att kunna spela, säger mittfältaren Larsson till SVT Sport.

Mer tveksamt är dock deltagandet för ljumskskadade målvakten Oscar Linnér som inte kom till spel i förra matchen.

– Det handlar inte bara om att jag säger att jag kan köra. Det blir i slutändan upp till tränare och läkare att avgöra vilka som står på planen, säger Oscar Linnér.

Målvakten går en kamp mot klockan för att bli kvitt skadan, men har tagit positiva kliv i rehabiliteringen under veckan.

– Vi har en stegringsprocess. Exakt hur det går där vill jag hålla för mig själv, säger Linnér.

Guldfirandet kom av sig

I senaste matchen mot Sundsvall kom det tilltänkta guldfirandet av sig. Men ytterligare minst ett kryssresultat mot Kalmar infriar en nio årig längtan efter ett guld.

– Om du satsade dina pengar i matchen mot Sundsvall efter 65 minuter så skulle du trott att det blev 3-0. Men det är väl också det som är charmen med fotbollen. Vi kommer ha samma inställning mot Kalmar som mot Sundsvall, säger Henok Goitom till SVT Sport.

Mittfältsmotorn Sebastian Larsson fyller i:

– Jag hade en ambition att vinna här redan innan jag skrev på för klubben, säger Larsson.

Senast AIK vann SM-guld blev det mycket uppmärksamhet kring en tatuering som kom att kallas ”2LAX9”. Men någon uppdaterad version av den, ”2LAX18”, lovar Linnér att det inte blir.

– Haha, jag ska ha en i ryggslutet. Nej då, det där har jag inte funderat på än, avslutar Linnér med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.