Åklagaren vill se 4,5 års fängelse för domaren som förutom att ha spelat på matcher i den serie han dömt även misstänks för grova bedrägerier. Foto: Bildbyrån

Åklagaren vill se 4,5 års fängelse för avstängde domaren

Uppdaterad
Publicerad

Elitdomaren som åtalats för flera fall av grovt bedrägeri bör dömas till 4,5 års fängelse, anser åklagaren Martin Elofsson.

– Det är allvarlig brottslighet, säger Elofsson till Aftonbladet.

Fotbollsdomaren misstänks, med hjälp av fem andra personer, ha lurat till sig miljontals kronor från privatpersoner och företag för att finansiera sitt spelberoende.

När rättegången i Göteborgs tingsrätt avslutades på tisdagen yrkade åklagaren därför på ett långt fängelsestraff.

Utöver bedrägerirättegången pågår dessutom en förundersökning om misstänkt spelfusk mot mannen, som dömt på toppnivå både i Sverige och utomlands.

– Det pågår en förundersökning avseende spelfusk eftersom vi misstänker att han spelat på matcher som han själv dömt. Att utredningen pågår betyder att det föreligger sekretess och att jag i nuläget inte kan lämna fler uppgifter än så, säger Martin Elofsson till Aftonbladet.

Svenska fotbollförbundet stängde redan i fredags av domaren i 15 månader för otillåten vadhållning, sedan han placerat minst 80 spel på matcher i en serie där han själv varit domare.

MER OM FUSK INOM FOTBOLLEN: ”Han säger att jag får 10 000 om jag dömer straff” (10 november):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.