Caroline Seger och Alex Morgan under en VM-match 2019. Foto: Bildbyrån

Alex Morgans hyllning till Caroline Seger: ”Dominerar fullständigt”

Uppdaterad
Publicerad

USA har tveklöst världens bästa fotbollslandslag.

Tro inte att de tar lätt på lördagens landskamp i Solna för det.

– Vi vet att de kommer att utmana oss på sätt som vissa andra landslag inte kan, säger förbundskaptenen Vlatko Andonovski under fredagens presskonferens.

– Det finns många spelare som kan hota oss. Kosovare Asllani är väldigt kreativ och har en väldigt bra förståelse för ytorna på planen. Sofia Jakobsson är väldigt bra på kanten där har vi har kollat noga på hur vi ska stoppa henne. Blackstenius har otroliga löpningar. Caroline Seger dikterar anfallen och drar igång allt.

Anfallstjärnan Alex Morgan har spelat ihop med Caroline Seger både i New York och i Lyon. De har mötts otaliga gånger i landslaget utöver det och Morgan hyser enorm respekt för Rosengårds och landslagets 36-åriga lagkapten.

– Hon är en spelare som dominerar mittfältet fullständigt. Hon kan både fördela passningar och styra spelet och samtidigt vara ett hot i djupled med sin rörelse, säger Morgan och fortsätter:

– Jag ser fram emot att få träffa henne och spela mot henne för hon bidrar alltid med kvalitet på planen.

För båda lagen är matchen ett av få tillfällen att spela ihop en OS-startelva mot bästa möjliga motstånd. Båda landslagen gör en landskamp till den här samlingen och får sen i juni en sista möjlighet att träningsmatcha ihop sig innan det är dags.

”Har skapat problem för oss i varje match”

– Sverige har skapat problem för oss i varje match som vi har spelat mot varandra genom åren. Även om vi har vunnit de flesta matcherna så har de tagit segrar mot oss i mästerskapen. Med vetskapen att vi kan mötas i sommar så är det här en väldigt viktig match för oss, säger Alex Morgan.

Förbundskaptenen Vlatko Andonovski håller med och lyfter som brukligt när man pratar svenska landslag fram lagets organisation, disciplin och mentalitet.

– De är dessutom väldigt kreativa och har ett bra flyt i anfallen. Vi valde att möta dem nu av de anledningarna. Vi vet att de kommer att utmana oss på sätt som vissa andra landslag inte kan. För att göra oss redo för OS så vill vi några av världens bästa lag och några av världens bästa spelare. Sverige uppfyller absolut de kraven för oss, avslutar han.

SVT sänder Sverige-USA i SVT2/Play 19.00 på lördag.

SE MER: Rapinoe om rivaliteten med Sverige: ”De gav oss en av våra värsta förluster”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.