Alexander Isak har fått motta många hyllningar efter sin debut i Newcastle. Foto: Bildbyrån

Alexander Isak hyllas efter debuten i Newcastle

Även om Newcastle förlorade i Alexander Isaks debutmatch fick svensken en drömstart i nya klubben när han nätade direkt.

Efter matchen hyllas Isak både av brittisk media och flera fotbollsprofiler.

”Gjorde stort avtryck i sin debut”, skriver Newcastle Chronicle.

Alexander Isak gick till Premier League-klubben Newcastle för en rekordsumma och förväntningarna var stora när han på onsdagskvällen gjorde sin debut borta mot Liverpool. Isak fick en flygande start och nätade redan i 38:e minuten. Han gjorde mål även i andra halvlek men det dömdes bort för offside.

Efter succéstarten hyllas han nu.

Newcastleikonen Alan Shearer var snabbt framme och Twittrade efter Isaks 1-0 mål.

”Oh yesssssss Alex” skrev han följt av nio (!) applåderande händer.

Tidningen Newcastle Chronicle ger Isak en åtta i betyg med motiveringen ”Gjorde stort avtryck i sin debut och fick Liverpool ur balans. Ett utmärkt första mål och sedan ett hårt bortdömt andra mål. Han visade en bra fysisk form”.

Brittiska fotbollslegendaren Gary Lineker hyllade också Isak stort på Twitter: ”Fantastisk start för Alexander Isak, han ger Newcastle ledningen på Anfield i sin debut”.

Även den skadade lagkamraten Bruno Guimaraes hyllar Isak: ”Vilket mål av Isak! Det här är fotboll!! Så stolt.” skrev han på Twitter under matchen.

KLIPP: Se Alexander Isak mål i debuten – slog till mot Liverpool (31 augusti 2022)