Alexander Isak har gjort mål igen för Real Sociedad. Foto: Bildbyrån

Alexander Isak tvåmålsskytt – nätat tre matcher i rad

Alexander Isak har gjort mål igen. Då hans Real Sociedad mötte Osasuna i åttondelsfinalen i den spanska cupen gjorde han 1-0 efter 33 minuter och satte även senare 3-1-målet. Det är den tredje matchen i rad som han hittat nätet.

Isak fick bollen av norrmannen Martin Ödegaard strax innanför straffområdesgränsen, vände om och sköt in bollen vid den bortre stolpen till 1-0.

Bara tre minuter senare kvitterade Marc Cardona för den gästande La Liga-konkurrenten Osasuna.

I andra halvlek satte Ödegaard 2-1 på frispark och strax därefter var Isak framme vid den främre stolpen och nickade in 3-1.

Det blev också slutresultatet och därmed är den baskiska klubben klar för kvartsfinal i cupen.

Alexander Isak satte 2-0 mot Espanyol i förra rundan av cupen och sedan dess har han också hunnit med att sätta 1-0 då Real Sociedad slog Mallorca med 3-0 i spanska ligan.

På sistone har den svenske supertalangen fått förtroende från start i stället för Willian José och då har han också levererat. I och med dagens fullträffar är han lagets bäste målskytt den här säsongen med tio mål.

Den här säsongen har Isak startat åtta matcher och blivit inbytt i sjutton.

KLIPP: Isak målskytt i cupmötet (23 januari 2020)