Alexander Isak gjorde sitt sjunde mål för säsongen i cupmatchen mot Espanyol Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Alexander Isak målskytt i cupmötet

Alexander Isak stod för sitt sjunde mål för säsongen när Barcelona-laget Espanyol gästade Real Sociedad i Copa del Rey.

Den norske lagkamraten Martin Ödegård drev upp bollen med bra tempo och lämnade över till den svenske tjugoåringen strax utanför straffområdet.

Isak la bollen till rätta och placerade bollen hårt i krysset till 2-0 i den 62:a minuten.

Alexander Isak fick chansen fick chansen från start i spanska cupens sextondelsfinal mot La Liga-kollegan Espanyol. Willian José, vanligtvis förstavalet i anfallspositionen, hade innan matchen begärt att bli lämnad utanför truppen. I brasilianarens frånvaro visade Isak upp fina målinstinkter för tränare Imanol Alguacil på bänken.

Efter att Ander Barrenetxea gett Real Sociedad ledningen i slutet på första halvlek skulle Isak sätta dit slutresultatet, 2-0 i den andra. Isaks norske lagkamrat Martin Ödegård satte fart i en kontring och la ut bollen till Isak strax utanför. Den svenska anfallaren avancerade och la bollen till rätta för högerfoten innan han drog in 2-0 i bortre krysset, ett klassavslut av Isak.

Martin Ödegård såg efter sin passning ut att vilja ha tillbaka bollen i ett vägspel men man får anta att även norrmannen var nöjd med Isaks beslut att skjuta. Real Sociedad avancerar i och med segern till åttondelsfinal i spanska Copa del Rey. Målet var Isak sjunde för säsongen och hans första på drygt en månad.

ARKIV: Här blir Alexander Isak målskytt mot Barcelona (14 december 2019)