Alexander Isak nätade i debuten. Foto: Bildbyrån.

Alexander Isak nominerad till ”Golden Boy”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak har en succésäsong bakom sig i nederländska Willem II.

Nu kan han prisas som årets ”Golden Boy”. Han är en av 80 spelare som fortfarande har chansen att ta hem utmärkelsen, enligt TuttoSport.

Under våren var Alexander Isak utlånad till Willem II, det efter att han fått lite speltid i Dortmund.

I holländska ligan lossnade det rejält för Isak. Svensken gjorde 14 mål och sju assist på 18 matcher innan han i mitten av juni såldes till Real Sociedad för omkring 80 miljoner kronor. Kontraktet med den spanska klubben sträcker sig fram till sommaren 2024.

Nu är 19-åringen en av 80 spelare som är nominerade till utmärkelsen ”Golden Boy” i år, ett pris som går till en spelare under 21 år som har varit den mest imponerande och begåvade unga talangen det kalenderåret.

Listan bestod från början av 100 spelare, men Tuttosport har minskat ner antalet nominerade och nu återstår alltså 80 stycken spelare. Priset delas ut i december och innan dess ska listan kortas ner ytterligare.

Rafael van der Vaart var den första som tog emot priset, 2003. Matthijs de Ligt, för tillfället i Ajax, fick utmärkelsen förra året. Han är nominerad även i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.