Isak: ”Jag är mig själv och ingen annan”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak är klar för La liga-klubben Real Sociedad. På en presskonferens under onsdagen gjorde han sina första uttalanden för den spanska pressen i San Sebastian.

– Jag kände att klubbens koncept, där laget producerar många talanger och ger unga spelare chansen, passar mig. Det är en bra stad och en bra klubb, det gjorde att det kändes som ett bra val.

– Vi har haft ögonen på honom ett tag och välkomnar Alex till klubben. Vi hoppas han ska ha det bra här, det finns många unga spelare och vi hoppas det ska vara bra år för klubben, sa klubbdirektören ‎Jokin Aperribay.

Alexander Isak fick under presskonferensen frågan om varför det blev just Real Sociedad:

– Jag kände att hela konceptet, där teamet producerar många talanger och ger unga spelare chansen, passar mig. Det är en bra stad och en bra klubb, det gjorde att det kändes som ett bra val.

19-åringen från Solna berättade också att han under måndagens EM-kvalmatch mot just Spanien, som Sverige förlorade med 3-0, visste att han var klar för det baskiska laget.

– Jag visste om det, men det var efter matchen som dealen blev helt klar och avslutad.

Jämfördes med Zlatan

Isak rev också ner vissa skratt bland den samlade spanska pressen när han först fick frågor om jämförelsen med Zlatan Ibrahimovic.

– Jag har inga problem att bli jämförd med Zlatan, jag har sagt det förut det är inget som bekymrar mig. Jag känner mig inte som ”någon”. Jag är mig själv och ingen annan och gör mitt bästa, så får vi se hur långt det leder.

Men på frågan vilken som är hans favoritanfallare i världen svarade han ändå bestämt, med ett leende:

– Då måste jag svara Zlatan.

”Många bra spelare i laget”

I Real Sociedads startelva kommer Isak framför allt konkurrera med Willian José, som den gångna säsongen gjorde elva mål på 31 matcher. Brasilianaren ryktas å andra sidan vara på väg bort från klubben.

– Jag vet att det finns många bra spelare i laget. Det är konkurrens och så ska det vara. Jag ska göra mitt bästa och jobba för en plats i laget.

Tre svenska herrspelare har spelat för den baskiska klubben tidigare. Agne Simonsson som var där på 60-talet och senare Håkan Mild och Mattias Asper, som spelade för San Sebastian-laget  två år vardera under sena 90-talet respektive början av 00-talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.