Alexander Isak, Real Sociedad. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexander Isak fixade straff – men missade den

Det blev visserligen seger, men Alexander Isak hade ingen rolig kväll då hans Real Sociedad slog Celta Vigo med 2-1 på hemmaplan. Han missade en straff och kort därefter var han petad då laget igen fick chansen från elva meter.

Det var Celta Vigo som tog ledningen genom sin lagkapten Hugo Mallo som nickade in en hörna i den 22:a minuten.

Men hemmalaget svarade snabbt. Portu kvitterade och några minuter efter det fälldes Alexander Isak av Celta Vigo-målvakten Ivan Villar i straffområdet.

Isak tog straffen själv, men Villar stod för en fin räddning på svenskens skott.

Tio minuter senare fick Real Sociedad straff igen, men den gången var Isak petad. Istället fick belgaren Adnan Januzaj chansen och till skillnad från svensken tog han den.

I den 69:e minuten blev Isak utbytt till förmån för den baskiske talangen Ander Barrenetxea.

Real Sociedad är femma i La Liga och Celta Vigo är tolva.

KLIPP: Alexander Isaks 13:e mål för säsongen (11 april)