Det dröjer innan Newcastle-fansen får se Alexander Isak på planen igen. Foto: Bildbyrån

Alexander Isaks nya bakslag – väntas bli borta till december

Uppdaterad
Publicerad

Skadade Alexander Isak har drabbats av ett bakslag.

Newcastle-stjärnan väntas inte vara tillbaka förrän i december.

– Han kommer vara borta ett tag, vi kommer troligen inte att se honom tillbaka innan VM-uppehållet, säger tränaren Eddie Howe efter dagens match, enligt The Athletic.

Den svenske landslagsanfallaren saknades i Newcastles trupp i 0-0-matchen borta mot Manchester United i dag. Enligt brittiska Daily Mail har 23-åringen åkt på ett bakslag i rehabiliteringen av sin lårskada.

I slutet av september lämnade Isak en landslagssamling efter att ha skadat sig på träning. Då sa Newcastles tränare Eddie Howe så här:

– Han skadade sig när han tränade med Sverige. Han har kommit tillbaka och röntgen visade att det inte var alltför illa med honom. Vi är inte så oroliga över att det är en längre skada, men jag anser att man ska vara försiktig med alla muskelskador. Isak springer på gräs så han ser bra ut för tillfället.

Efter dagens match, där det var tänkt att Isak skulle göra comeback, låter det alltså annorlunda.

Nu är målet att anfallaren, som gjort två mål på tre ligamatcher för ”Magpies”, ska vara tillbaka när Premier League återstartas efter VM vilket för Newcastles del är den 26 december borta mot Leicester.

Klubben har fem matcher kvar innan VM-uppehållet.

SE OCKSÅ: Alexander Isaks Newcastle – en klubb i förvandling

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Isak har fått motta många hyllningar efter sin debut i Newcastle. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.