Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Alice Nilsson gör sin 21:a säsong för Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

26-åriga Kristianstadkaptenen Alice Nilsson spelar sin 21:a säsong för moderklubben Kristianstad DFF.

–  Jag har alltid trivts väldigt bra, säger hon.

I dag väntar bortamatch mot Djurgården.

Alice Nilsson har spelat knattefotboll i Kristianstad. Hon har lett laget när de när det stormade som mest, konkurs- och nedflyttningshoten var ständigt närvarande. Hon har också lett laget när de klättrat i tabellen och i höstas spelade Kristianstad kval till Champions League.

– Det är egentligen helt otroligt, den resan man har varit med på, säger Alice Nilsson.

Efter 21 säsonger i den oranga tröjan har Alice Nilsson inga planer på att byta klubb. Delvis för att hon trivs väldigt bra i sin hemstad.

– Men om jag ska vara ärlig har det inte haglat några anbud, säger hon med ett skratt.

Spelar Champions League

Kristianstad startade damallsvenskan utan att impornera. I måndags kom en viktig vinst mot Linköping och Kristianstad har känn på tabelltoppen. Förra året slutade laget trea i damallsvenskan och kvalificerade sig därmed till kvalet till Champions League som väntar för efter sommaren.

Hör ett lag som Kristianstad hemma i Champions League?

– Det är såklart svårt med alla stora klubbar som satsar. Men jag tycker absolut att vi kan klara ett kval och att Kristianstad hör hemma i ett gruppspel i Champions Leauge, säger Alice Nilsson.

Hör Alice Nilsson om varför hon väljer Kristianstad i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.