Den våldtäktsmisstänkte MFF-spelaren begärs omhäktad.

Allsvensk fotbollsspelare begärs häktad för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En allsvensk fotbollsspelare har idag begärts häktad på sannolika skäl för våldtäkt mot barn. Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford för region Syd bekräftar att han är anhållen till SVT Sport.

Häktningsförhandlingar sker idag. Därefter kommer åklagaren att möta pressen.

Enligt Kvällsposten togs spelaren till förhör på torsdagen, Han delgavs brottsmisstankarna kl 13.23 och anhölls kl 15.51 samma dag.

Idag har förhör hållits med spelaren.

– De brottsmisstankar som mannen nu begärs häktad för gäller brott mot en och samma person, som vid de första gärningstillfällena var närmare 15 år gammal, säger kammaråklagare Rikard Darell i ett pressmeddelande.

Känner varandra

– Utredningen visar att brottsoffret och den misstänkte gärningsmannen känner varandra sedan tidigare, säger Rikard Darell. 

Brotten mannen misstänkts för har begåtts under perioden januari-juli i år, ytterligare information väntas komma efter häktningsförhandlingen som äger rum i dag klockan 11.

”Ser allvarligt på uppgifterna”

En ledande representant i klubben säger att man ser mycket allvarligt på uppgifterna som framförs.

– Det är alldeles för tidigt att säga om han blir kvar. Men en spelare som gör sig skyldig till grova brott som kan leda till fängelse kan normalt sett inte representera klubben.

Spelaren är tills vidare avstängd av sin klubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.