Foto: BILDBYRÅN

Allsvensk profil debuterar för Palestina

Uppdaterad
Publicerad
Östersunds Hosam Aiesh är född och uppvuxen i Sverige. Men nu har han blivit uttagen till Palestinas landslag. 
– Jag följer mitt hjärta och mamma och pappa är förstås stolta att jag ska representera Palestina, säger Aiesh till osdsport.se.

Östersunds ytter Hosam Aieshs föräldrar flydde båda från krigets Palestina. Mamman via Jordanien och pappan via Syrien. Båda hamnade senare i Sverige och det var här de träffades och Hosam är uppvuxen i Göteborg.

– Det är klart att det är ett svårt beslut. Om jag tackar ja så är det ju kört med att få spela i det svenska landslaget. Hjärnan sa väl att jag skulle avvakta medan hjärtat sa att jag skulle tacka ja. Nu har jag följt hjärtat och det känns jättebra. I slutet av augusti är det träningsmatcher i Indien och Palestina har ju också kvalat in till Asien Cup 2019, säger Hosam Aiesh till osdsport.se.

Aiesh fick mycket uppmärksamhet i Palestina efter en intervju efter att Östersund vann Svenska Cupen i våras.

– Jag sa i intervjun att det här cupguldet tillägnar jag alla barn i Palestina. Efter det har jag fått massor av meddelanden på sociala medier, men också brev av många barn som skrivit att de vill se mig i Palestinas landslag, säger Hosam Aiesh och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer