Foto: Bildbyrån

Nicolás Stefanelli lämnar AIK – klar för Inter Miami i MLS

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s argentinske anfallare Nicolás Stefanelli lämnar klubben och allsvenskan.

28-åringen är klar för Inter Miami i MLS – klubben som ägs av David Beckham.

– Det har varit väldigt svårt att ta detta beslut, säger Stefanelli i ett pressmeddelande.

Stefanelli gjorde debut för AIK i juli 2017. Totalt blev det 114 tävlingsmatcher, 40 gjorda mål och ett SM-guld med ”Gnaget”.

– Kära AIK:are. Att spela inför 50 000 personer som vrålar ”Argentina, Argentina” och att få så mycket kärlek, på och utanför planen, är saker jag aldrig kunde föreställa mig att jag skulle få uppleva under min karriär. Idag måste jag ta avsked. Det har varit väldigt svårt att ta detta beslut, men jag vet att framtiden kommer att förena oss igen.

Nu väntar ett äventyr i USA, närmare bestämt i Inter Miami. Klubben bildades 2018 och ägs av fotbollsikonen David Beckham, som också är klubbens president.

Men tiden i AIK kommer Stefanelli inte att glömma.

– Tack till var och en av er för all kärlek till såväl mig som min familj, det har varit fyra vackra och fantastiska år som jag aldrig kommer glömma. Minnen jag kommer bära med mig varhelst jag reser. Huvudet högt, ryggen rak, vi är AIK, säger Nicolás Stefanelli.

På sin hemsida klassar AIK försäljningen som ”Klass III” – vilket innebär att klubben får mellan 5 och 10 miljoner kronor för Stefanelli.

KLIPP: Stefanelli avgör derbyt mot Djurgården (24 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.