Johan Lindvall, Generalsekreterare Föreningen Svensk Elitfotboll meddelar att inga svenska matcher kommer att ställas in. Foto: BILDBYRÅN

Allsvenskan spelas som planerat efter terrordådet i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

Inga svenska elitmatcher kommer att ställas in efter terrordådet i Bryssel.

Det meddelar Sef:s generalsekreterare Johan Lindvall.

– Vi kommer kunna hålla trygga evenemang runtom i landet i helgen, säger han till SVT Sport.

Fotbollssverige är skakat efter terrordådet i Bryssel i går. Men allsvenskan, superettan och damallsvenskan kommer trots allt spelas som planerat i helgen.

– Vi har tät kontakt med polisen. Vi gör ingenting som går stick i stäv med polisen. De har gått i god för helgens omgång. Så vi kommer att kunna hålla trygga evenemang runtom i landet i helgen, säger Johan Lindvall till SVT Sport.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Allsvenskan återstartar bland annat med ett derby mellan Djurgården och Hammarby nu på söndag.

– Det är lite mer jobb kring ett derby än en vanlig match i allsvenskan. Vi hanterar det alltid lite mer speciellt. Det är mer folk och en annan laddning. Så har vi gjort förut så det är egentligen inget nytt.

Ni känner att ni kan genomföra ett derby på ett säkert sätt?

– Polisen bedömer det och då är det vår inriktning också. Så vi tar inget eget beslut utan gör det i samråd med polisen. De gör den bedömningen och då är det vår bedömning också.

Tät kontakt med klubbarna

Efter gårdagens händelse har SEF tät kontakt med de svenska klubbarna.

– Vi gör ganska mycket. Det har gått ut ett mail till alla klubbar i dag med information om hur vi hanterar de här omgångarna nu efter landslagsuppehållet. Med stor respekt och ödmjukhet efter det som hände i går. Vi har tät dialog med polisen så känner vi en trygghet att kunna skapa trygga upplevelser där ute och vi står i tät kontakt med klubbarna i det här och är ett stöd för dem.

Lindvall berättar också att det kommer att hållas en tyst minut på samtliga arenor i helgen. Dessutom kommer spelarna bära sorgband.

Terrordådet innan EM-kvalet – minut för minut:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet