Raseri mot Olsson efter bråket: ”Han vill döda honom”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens Jonas Olsson straffades med gult kort efter att ha slagit till, och tagit ett strupgrepp på, Häckens Alexander Jeremejeff.

Då rasade tränaren Andreas Alm – som ville se stjärnan utvisad.

– Han vill döda honom i stort sett, säger Alm till C More.

Aliou Badji frälste Djurgården med sitt avgörande 2–1-mål på stopptid. Men den stora snackisen efter segern mot Häcken var en situation mellan Jonas Olsson och Alexander Jeremejeff.

Spelarna hade haft flera dueller och i den 67:e minuten rann det över för Olsson. Den förre landslagsbacken slog till Jeremejeff med vänsterhanden och tog sedan ett strupgrepp på anfallaren.

Olsson fick ”bara” gult kort – något som Häckens tränare Andreas Alm reagerade kraftigt på.

– Alla ser det. Att få ta ett struptag och sen få vara kvar på planen… Jag förstår inte vad reglerna säger om det, att det inte blir ett rött kort, dundrar Alm i C Mores sändning, och fortsätter:

– Får man göra det i svensk fotboll? Jag bara undrar. Han vill döda honom, i stort sett. Han markerar: ”Du, jag skulle vilja strypa dig så att du inte lever mera”. Jag tycker det är bedrövligt.

C More: Vi vet ju inte om han försöker döda honom?

– Nej, men när man tar ett struptag, vad är det ofta en indikation på? Man tar det ju inte för att kramas. Jag tycker det är bedrövligt att man får göra så och spela vidare när samtliga domare ser det, säger Alm irriterat.

Här kan du se höjdpunkterna från matchen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.