Aly Keita storspelade i Guineas premiärseger

Den svensk-guineanska målvakten Aly Keita, till vardags i Östersunds FK, var en av nyckelspelarna i Guineas seger i Afrikanska mästerskapen.

35-åringen höll nollan när Guinea besegrade Malawi i den första gruppspelsmatchen med 1-0.

Det var i den 43:e matchminuten som Keita fick sträcka ut rejält på ett distansskott.

Och bara några minuter innan hade målvakten satt stopp för en stenhård frispark som såg ut att leta sig in i det högra krysset.

Matchens enda mål kom i den 35:e minuten då vänsterbacken Issiaga Sylla stack upp offensivt och satte dit segermålet.

Vinsten i premiärmatchen innebär att Guinea, med Malmöfödde Pa Konate på bänken, toppar sin grupp på tre poäng.

Afrikanska mästerskapen spelas i Kamerun mellan 9 januari och 6 februari.

Se resultaten från dagens matcher i faktarutan nedan.

KLIPP: Kulusevski gjorde mål i Juventus galna vändning (9 januari)