Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lugnande besked för Amanda Ilestedt efter skadan. Foto: Bildbyrån

Amanda Ilestedt klev ut skadad igår – nu kommer lugnande besked

Uppdaterad
Publicerad

I gårdagens träningslandskamp mot Kina tvingades Amanda Ilestedt kliva av skadad.

Men nu kommer lugnande besked från landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

– Hon har inte drabbats av en fraktur i foten, säger han i ett pressmeddelande.

Sverige tog en komfortabel seger mot Kina i årets första landskamp. Men slutet på matchen blev tråkigt. Amanda Ilestedt nickade bort en hörna men i samma veva landade hon snett på vänsterfoten. Den svenska backstjärnan tvingades få hjälp av planen och många var nog oroade att det var en fraktur i foten. Så är det inte. Landslagets läkare Houman Ebrahimi bekräftar nu att det inte rör sig om något allvarligare.

– Vår uppföljning efter matchen klargjorde att Amanda inte drabbats av en fraktur i foten. Nu kommer Amanda resa hem och följas upp ytterligare i sitt klubblag för att skapa en ännu tydligare bild av skadan och därefter påbörja rehabiliteringen. Vi hoppas så klart få se Amanda tillbaka på planen så fort som möjligt, säger han i ett pressmeddelande.

Ilestedtkommer dock lämna samlingen och åka tillbaka till Paris för att undersökas ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.