Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här beskriver Amanda Ilestedt sitt succéår: ”Hänt mycket” Foto: SVT/Bildbyrån

Amanda Ilestedt om succéåret: ”Har verkligen njutit”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges främsta målskytt i VM och nybliven matchhjälte för Arsenal. Amanda Ilestedt har ett bra år bakom sig när hon nu laddar för de två avslutande matcherna i Nations League.

– Jag har verkligen njutit av att få spela fotboll, säger hon till SVT Sport.

Hör Amanda Ilestedt beskriva sitt succéår i spelaren ovan.

En känning i låret gjorde att Amanda Ilestedt missade Nations League-matcherna mot Schweiz och Italien. Men nu är den svenska mittbacken tillbaka, dessutom som nybliven målskytt för Arsenal.

Målet kom på tilläggstid och betydde 2-1 i ligacupmötet med Southampton.

– Det var väldigt kul, och kul att få göra första målet för Arsenal och att vi vann, säger Ilestedt som blev Sveriges främsta målskytt i VM med fyra fullträffar.

Härnäst väntar de avslutande matcherna i Nations League, mot Schweiz 1/12 och Spanien 5/12. Sverige måste vinna båda matcherna för att fortsatt ha chans att nå OS. Dessutom måste Italien slå Spanien.

– Vi kommer fokusera på att vinna de här matcherna som är kvar. Sedan hoppas man ju så klart på all hjälp man kan få av Italien. Men fokus ligger på det vi kan påverka, säger Ilestedt.

Schweiz-Sverige sänds i SVT24 med start 19.45 på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.