Amanda Nildén blev målskytt i Champions League-kvalet. Foto: Bildbyrån

Amanda Nildén målskytt för Juventus i Champions League-kvalet

När Champions League-kvalet gick in i det avgörande skedet klev Amanda Nildén fram för sitt Juventus.

Landslagsbacken gjorde mål i den oavgjorda matchen mot danska Köge.

Men det var hemmalaget som fick bäst start. Efter åtta minuter kunde de ta ledningen genom amerikanskan Madalyn Pokorny.

Däremot kunde Amanda Nildén kvittera i den 21:a minuten, framspelad av Annahita Zamanian. Det var den 24-åriga svenskans första mål för säsongen, som tidigare stått för en assist i Champions League-kvalet.

Med sig på planen hade Nildén sin landslagskollega Linda Sembrandt som också spelade hela matchen. I slutet av matchen fick även den 19-åriga talangen Evelina Duljan hoppa in.

Men det blev inga fler mål, matchen slutade 1-1. Andra matchen i dubbelmötet av Champions League-kvalets avslutande omgång spelas i Turin 28 september.

KLIPP: Amanda Nildén om landslagsdebuten (23 juli 2022)