Frederik Holst gjorde 1-0 för Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Malmö förlorade i Toivonens comeback

Ola Toivonen var tillbaka i den himmelsblåa tröjan, men det blev förlust med 1-0 borta mot Elfsborg. I och med det resultatet är Boråslaget ny serietvåa då man passerar just MFF.

– Det var lite sisådär. Touchen satt ibland och ibland inte, säger Toivonen till DPlay.

Elfsborgs mål gjordes i den första halvlekens sista sekunder efter hörna. Dansken Frederik Holst fick en Leo Väisänen-nick i ryggen och på det sättet styrde han in bollen i mål.

Holst var nära att ge Boråslaget ledningen redan efter 14 sekunder då han hade ett stenhårt skott i stolpen.

– Det var en rolig och tuff match. Jag tycker vi vinner matchen välförtjänt så det är kul, säger Holst till Dplay,

I andra halvlek har Malmö FF haft problem med Elfsborgs offensiv och bland annat Jesper Karlsson kunde ha utökat ledningen.

Den tidigare landslagsstjärnan Ola Toivonen, 34, gjorde allsvensk comeback då han hoppade in med en kvart kvar av ordinarie speltid. Men han lyckades inte kvittera för sitt MFF.

Förlusten var Malmös första den här säsongen.

– Första halvlek var inte tillräckligt bra. Vi kan vara nöjda med andra halvlek, men inte resultatet, säger Malmötränaren Jon Dahl Tomasson till DPlay.

Stjärnan saknades

Malmös mittfältsstjärna Anders Christiansen fanns inte ens med på bänken, men man hade ändå en stark bänk då man förutom Toivonen även bytte in Isaac Kiese Thelin och Arnor Traustason.

– Vi vet alla att han är en bra spelare, men då han inte är här måste vi klara av det också, säger Jon Dahl Tomasson om Christiansen.

Christiansen tränade igår, men var alltså inte ens med i truppen idag. Inte heller kantspringaren Sören Rieks var med. Enligt Expressen kan både Christiansen och Rieks vara med i cupmatchen mot Mjällby på torsdag.

Klipp: Här blir Anders Christiansen matchhjälte mot Djurgården