Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anders Christiansen berätta hur resan från hjärtproblematiken och tillbaka till fotbollen har varit i spelaren ovan. Foto: SVT/Bildbyrån

Anders Christiansen: ”Trodde jag spelat min sista match”

Publicerad

I somras opererade han in en hjärtstartare.

Men snart kan Anders Christiansen spela allsvensk fotboll igen.

– Jag trodde att jag hade spelat min sista match, säger Malmös lagkapten.

Hör Anders Christiansen berätta hur resan från hjärtproblematiken och tillbaka till fotbollen har varit i spelaren ovan.

Anders Christiansen, som berättade i februari att rehabiliteringen efter hjärtproblematiken var över, har varit utanför Malmös trupp i gruppspelet och kvarts- och semifinalen i Svenska cupen. MFF och 33-årige mittfältaren skyndar långsamt till Christiansens comeback.

– Jag kunde ha spelat tidigare i cupen. Men eftersom jag har varit borta så länge, har vi prioriterat träning och göra mig så stark som möjligt, säger Anders Christiansen som spelade sin senaste tävlingsmatch den 21 maj 2023 mot Häcken.

Malmö öppnar hela allsvenskan borta mot Norrköping på påskafton den 30 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.