Anders Svensson: ”Tänkte direkt på korsbandet”

Anders Svensson är orolig för att Zlatan Ibrahimovic skada kan vara allvarlig.
Foto: BildbyrånAnders Svensson är orolig för att Zlatan Ibrahimovic skada kan vara allvarlig.

Den förre landslagskamraten Anders Svensson är oroad över den skada som Zlatan Ibrahimovic råkade ut för.

– Jag tänkte direkt på korsbandet när det hände, säger Svensson.

Anders Svensson var samtida med Zlatan Ibrahimovic, 35, i landslaget mellan 2001 och 2013. I går kväll kommenterade han sin förre lagkamrat i Kanal 9.

– Zlatan tar mycket smällar, men brukar inte grina så illa som han gjorde där. Jag tänkte direkt på korsbandet när det hände. Jag är glad att han inte behövde båren när han gick ut, det ger mig lite hopp för det ser verkligen inte bra ut, sa Svensson i sändningen.

Om det eventuellt rör sig om en korsbandsskada är rehabtiden lång.

– Är det korsbandet så är det åtta till tolv månader som gäller, sade Hasse Backe som sett en och annan korsbandsskada under sina decennier som tränare.

Lagkamrat: ”Han var optimistisk”

Aftonbladet var på plats i Manchester och talade med lagkamraten Luke Shaw. Enligt Shaw visade Zlatan upp en positiv attityd inför lagkamraterna. 

– Jag förstod att det inte såg så bra ut på tv-bilderna, men han verkar vara vid gott mod. Han gick omkring inne i omklädningsrummet. Jag vet inte omfattningen av hans skada förstås, men jag såg honom därinne och han var optimistisk, säger Shaw till tidningen.

Enligt Manchester Uniteds pressavdelning kommer ett närmare besked kring omfattningen av Zlatan Ibrahimovics skada sannolikt först på söndag i samband med intervjuer inför matchen mot Burnley.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.