Andersson om bragden i Berlin: ”Stod på läktaren som supporter”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige lottades mot Tyskland, en av guldfavoriterna i VM, och förbundskapten Janne Andersson minns när Sverige hämtade upp 0-4 till 4-4.

– Jag stod på läktaren och upplevde den matchen live som supporter, säger han till SVT.

Den 16 oktober 2012 var Sverige uträknat när 4-0 skimrade på resultattavlan i Berlin, men i minut 61 reducerade Zlatan Ibrahimovic och på tilläggstid kvitterade Rasmus Elm till 4-4.

Svenskarna fick då med sig en poäng i VM-kvalet mot Tyskland och efter dagens lottning, där ”Blågult” placerades i samma grupp som tyskarna, blickar nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson tillbaka.

Herrlandslaget i fotboll

”Det var jättehäftigt”

– Jag vill inte gärna ligga under med 4-0, men upphämtningen i den matchen är fantastisk. Jag stod själv på läktaren och upplevde det live som supporter. Det var jättehäftigt, säger Andersson till SVT och fortsätter:

– Kan vi nå ett oavgjort resultat på det sättet är det kanske bra på förhand, men vi får se vad som händer när vi kommer till den dagen.

Förutom Tyskland ställs Sverige mot Mexiko och Sydkorea i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet