Andersson om utvecklingen i England: ”Jättehäftigt”

Uppdaterad
Publicerad

BBC satsar på damernas högstaliga och en kvinnlig domare skrev nyligen engelsk fotbollshistoria.

Jämställdheten inom fotbollen i England går stadigt framåt.

– Jättehäftigt. Roligt att få vara med på den här resan, säger Chelseaspelaren Jonna Andersson till SVT Sport.

I mars kom nyheten att tv-bolaget BBC satsar på damernas motsvarighet till Premier League, Womens Super League. Från och med nästa säsong kommer man nämligen att sända damernas högstaliga tillsammans med tv-bolaget Sky.

Svenska landslagsbacken Jonna Andersson, till vardags i engelska storlaget Chelsea, är glad att tv-bolaget valt att satsa på damfotbollen.

– Jätteroligt. Det är kul att se att en större tv-kanal och tidning vill satsa. Det visar att man vill satsa på damfotbollen och ligan, det är jag glad för, säger Andersson till SVT Sport.

”Tecken på att ligan vuxit”

För några dagar sedan skrev också domaren Rebecca Welch engelsk fotbollshistroria när hon blev den första kvinnan att döma en match i en engelsk proffsliga för herrar.

Lägg där till att Manchester Uniteds damer fått chansen att för första gången spela match på Old Trafford.

– Jättehäftigt. Det är roligt att få vara med på den resan och att få vara på plats och se när det händer. Att se att ligan blir attraktiv och stora spelare från andra länder och stora stjärnspelare från USA vill komma och spela i den engelska ligan, säger Andersson och fortsätter:

– Det visar bara ett tecken på att den har vuxit och att den fortsätter att växa och blir en väldigt attraktiv liga för spelare utifrån.

KLIPP: Chelsea klart för semifinal i Champions League (31 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.