Andersson: ”Vår enda chans är att vi trivs jäkligt bra tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterade Janne Andersson vilka spelare som kommer att iklä sig de blågula tröjorna i fotbolls-VM i Ryssland.

Och det viktigaste är att laget trivs ihop menar han.

– Vi är lite mer som ett klubblag när vi träffas, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Många hade spekulerat i om Ken Sema eller Jiloan Hamad skulle ta en plats i truppen. I stället blev det Marcus Rohdén.

– Tydligen var det en överraskning. Vi har bara till den 17 juni på oss att ta ut spelarna. Sen gäller det att ha täckning om det händer nåt i truppen. Det vore bra om en av de här fyra yttermittfältarna fungerar centralt, det gör Rodhén och det fällde avgörandet, säger Andersson till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi har pusslat fram det till att det här var det bästa för oss just nu, fortsätter han.

Lagbygget är nyckeln till framgång menar Andersson.

– Vi har hittat ett sätt att förhålla oss till saker och ting och jobba tillsammans. Det är vår enda chans är att vi trivs jäkligt bra tillsammans. Det går inte att vi håller på med nånting annat för då är vi chanslösa. Där ritar jag upp kartan, så här vill jag ha det men sen är det spelarna som uppfyller det och det gör de på ett fantastiskt sätt.

SVT:s expert Daniel Nannskog tycker att Janne Andersson har ett sätt att få ut det bästa av spelarna. Han tar Ola Toivonen som exempel som inte presterat i sitt klubblag Toulouse men som gör det bra i landslaget.

Janne Andersson vill dock inte ta åt sig äran.

– För mig är det obegripligt att han inte spelar när jag ser hur han är på träningar. Han är en underbar spelare att jobba med. Man säger en sak en gång sen gör han det. Otroligt lojal och springer ihjäl sig om det behövs, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet