Foto: Bildbyrån/TT

Anderssons nya hint om Elanga: ”Vet var jag har honom”

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Elanga har gjort succé i Manchester United och har nämnts som ett namn för Janne Anderssons landslag.

Nu ger förbundskapten ytterligare en hint – med två dagar kvar till truppsläppet.

– Mycket talar väl för att han är med utan att jag tar ut honom i dag, säger han i Olof Lundhs podcast.

Sedan Ralf Rangnick tog över som ny huvudtränare i Manchester United har 19-årige Anthony Elanga fått ett genombrott. Tysken har gett svensken förtroende match efter match.

Samtidigt har Elanga varit en stor nyckelspelare i det svenska U21-landslaget, men hittills inte blivit kallad till A-landslaget. Och flera medier har påtalat att 19-åringen skulle kunna välja att spela för både England och Kamerun.

”Absolut aktuell”

När förbundskapten Janne Andersson i början av mars, gästade SVT:s Carina Bergfeldt hintade han om att Elanga kan tas ut i truppen till Sveriges playoff-matcher till VM.

Nu kommer nästa hint – två dagar innan trupputtagningen.

– Han (Elanga) är en väldigt bra fotbollsspelare. Han har haft en jättefin utveckling och har bra egenskaper i sin snabbhet och är en bra avslutare. Sedan spelar han till och från i United och det är klart, gör man det så är man absolut aktuell för en svensk A-landslagstrupp, säger Janne Andersson i Olof Lundhs podcast.

Kontakt i höstas

På frågan om varför han inte skulle ta med Elanga ger Andersson ytterligare ett tydligt besked.

– Nej, du får se det den 16 mars, när vi har truppsläppet. Men mycket talar väl för att han är med utan att jag tar ut honom i dag. Han kan vara högaktuell, säger han och fortsätter:

– Jag hade en kontakt med honom i höstas och sedan ringde jag och pratade med honom för ett tag sedan också. Jag vet var jag har honom.

Hur tydlig har Elanga varit kring att välja Sverige?

– Mot mig är det ju så att... det får du se den 16. Du får ställa samma fråga den 16 haha, säger Andersson.

KLIPP: ”Kommer förmodligen vinna den matchen” 3 mars 2022

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.