Piken mot Mikael Stahre

Publicerad

Andreas Alm tar över som ny tränare i BK Häcken. Det presenterade klubben på en presskonferens i dag. Alm kommer närmast från danska klubben Vejle. Alm har liksom föregångaren i Häcken, Mikael Stahre, ett förflutet som tränare i AIK.

– Fåglar är flyktiga varelser medan träd är stabila och förankrade i myllan, säger Häckens klubbdirektör och lägger armen om sin nya tränare. Den flyktiga Stahren ersätts alltså med en Alm.

Sedan Mikael Stahre hastigt och för Häcken överraskande lämnade sitt uppdrag i klubben, har Hisingen-klubben jagat en ersättare. Till slut föll valet på Andreas Alm.

– Häcken har genom åren, både under tiden när jag var spelare och när jag varit tränare, vuxit och tagit steg framåt. Det är en progressiv klubb. Sedan uppskattar jag klubbar som har en egen verksamhet som de är stolta över och sätter högt pris på, säger Andreas Alm i ett pressmeddelande.

Skriver treårsavtal

Kontraktet är skrivet över tre år. Sportchefen Sonny Karlsson är nöjd med rekryteringen.

– Andreas Alm var omedelbart vårt förstaval. Han är genuint fotbollskunnig, skärpt, lite tyket framåtlutad och van vid lag med stor mångfald, som vi har hos oss. Han har varit i den tuffaste miljön med allsvenskt guld som krav under sin AIK-tid och vi vill att han tar med sin vinnarskalle till oss, säger Sonny Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer