Anklagar motståndare för att ha skurit spelare

Uppdaterad
Publicerad

Det turkiska tredjedivisions-laget Sakaryaspor har anklagat en spelare i Amed SK för att ha skurit flera spelare under en ligamatch. De menar att flera av lagets spelare fick besöka sjukhuset efter matchen, och uppvisade skador.

I ett större tumult anklagas en spelare i Amed SK för att ha skurit motståndare med ett rakblad. Historien har fått stort utrymme i media i Turkiet, och även BBC har rapporterat om det.

”Efter matchen besökte våra spelare sjukhuset och det visade sig att såren orsakades av ett angrepp med ett vasst objekt”, har Sakaryaspor sagt i ett uttalande, som motståndarlaget slår tillbaka emot.

På sociala medier säger Amed SK att uppgifterna ”inte stämmer överens med verkligheten, och är ett försök att svartmåla vår klubb.”

Spänt sedan tidigare

Amed SK kommer från den kurddominerade staden Diyarbakir. Även tidigare har det varit spänt när klubben möts andra lag i den turkiska ligan. När Amed SK exempelvis mötte just Sakaryaspor på bortaplan i Adapazari tidigare under säsongen så spelades nationalistiska låtar som lyfte fram den turkiska arméns storhet. Vid samma tidpunkt var den turkiska armén inblandad i militära operationer emot kurdisk milis i norra Syrien.

Adapazari är en stad som ofta förknippats med ett starkt stöd för Turkiets president Erdogan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.