Jill Scott avslutar karriären. Foto: Bildbyrån

Ännu en engelsk EM-hjälte avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

EM-finaltriumfen mot Tyskland blev det sista framträdandet på den stora fotbollsscenen för flera av de engelska hjältarna.

Först tog Ellen White farväl – och nu meddelar även Jill Scott att karriären är över.

På måndagen meddelade Ellen White, Englands främsta målskytt på damsidan, att hon avslutar fotbollskarriären efter sommarens EM-guld på hemmaplan.

Nu väljer ytterligare en av EM-hjältarna att tacka för sig.

Jill Scott, som hoppade in i finalsegern mot Tyskland, lägger också fotbollsskorna på hyllan.

Hon säger dock att det inte är ett vemodigt avsked.

”Jag må ta farväl av fotbollen, men vi kommer att göra detta till ett firande. Inga ledsna miner! Vi har haft det alldeles för roligt för att sörja”, skriver 35-åringen i ett brev på The Players Tribune och fortsätter med att skriva att hon fick det perfekta avslutet:

”Om ni hade sagt till mig att jag skulle leva länge nog för att få bevittna 90 000 människor intryckta på Wembley för en EM-final för damer? Och att jag skulle spela i den? Omöjligt.”

Jill Scott gjorde landslagsdebut 2006 och noterades för totalt 163 landskamper för ”the Lionesses” – näst flest efter Fara Williams (172) – och 27 mål.

I klubblagssammanhang är Sunderlandfostrade Scott främst ihågkommen för sina år i Manchester City, som hon vann Super League med 2017.

KLIPP: Här tar England EM-guld – se vilda firarscenerna (31 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.