Antonsson skadad – kan missa EM-kval

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Antonsson missar troligen EM-kvalmatchen mot Montenegro. Mittbacken skadades i ljumsken i FC Köpenhamns match mot Västsjälland på måndagskvällen.

”Det är inte jättepositiva uttalanden från doktorn”, säger mittbacken till SVT Sport.

Antonsson fick hjälpas av planen redan efter tio minuters spel i ligamatchen mot Västsjälland.

– Jag fick en boll på vänsterkanten och skulle sparka till den och då drog det till kraftigt i ljumsken, säger Antonsson till SVT Sport.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Antonsson har haft stora skadebekymmer under våren. Först var det en ljumskskada som gjorde att han tvingades lämna återbud till EM-kvalet mot Moldavien i mars. För ett par veckor sedan fick han en fraktur i handen.

Med bara en dryg månad kvar till det viktiga EM-kvalet hemma mot Montenegro den 14:e juni ser det nu ut att bli en kamp mot klockan för Antonsson.

– Jag hoppas och tror att det inte ska vara många veckor, det är klart det finns en risk att säsongen är över, men jag vill vänta in magnetröntgen. Jag hoppas verkligen att jag kan vara med i EM-kvalet, säger han.

Antonsson har genomgått undersökningar men väntar på ytterligare svar från läkarna.

– Det är inte jättepositiva uttalanden från doktorn men jag är positiv ända till motsatsen är bevisad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet