Anvegård: ”VM finns nästan alltid i bakhuvudet”

Uppdaterad
Publicerad

En andraplats i skytteligan, ”Årets nykomling” på Fotbollsgalan och landslagsdebut. Fjolåret var något av en succé för 21-åringen från Småland, Anna Anvegård.

Anna Anvegårds Växjö DFF blev bästa nykomlingar någonsin i allsvenskan, en hedrande sjunde plats blev facit. Anbuden från klubbar i både Sverige och utomlands blev flera. Ändå valde hon att skriva på för två nya år med Växjö.

– Det kändes som ett bra val. jag känner mig trygg i laget, staden och med allt runt omkring. Växjö var ändå huvudfokuset när säsongen var slut, jag ville gärna stanna, säger hon.

Drömmer om VM

När VM inleds i juni är det ganska exakt ett år sedan Anvegård landslagsdebuterade. Sedan dess har hon varit uttagen på varje samling.

– I början var jag väldigt nervös, spelare man haft som idoler själv. Nu tycker jag att jag har växt in i det och vågar ta för sig mer och mer på träningarna. När man får speltid så vågar man också gör det man är bra på.

Hur mycket tänker du på VM?

– En del. Jag försöker inte tänka på det hela tiden, det är ändå ett par månader dit. Det finns nästan alltid i bakhuvudet. Man vill prestera bra varje träning och verkligen vara förberedd och visa framfötterna för att man ska bli uttagen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.