Anna Anvegård i träning – åker med till Tyskland. Foto: Bildbyrån.

Anvegård i träning – åker med till Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsanfallaren Anna Anvegård är tillbaka i fotbollsträning.

Hon åker med till Tyskland när Rosengård ska möta Bayern München i kvartsfinalen av Champions League.

– Det är inte helt avskrivet att hon skulle kunna få speltid i något av mötena med Bayern, säger tränaren Jonas Eidevall.

Den 23-årige anfallaren Anna Anvegård missade landslagssamlingen på Malta i februari på grund av knäproblem och spelade inte för Rosengård när Malmöklubben gick vidare till kvartsfinal i Champions League i början av mars via 4–2 sammanlagt mot österrikiska S:t Pölten.

På måndagen gjorde dock Anvegård sin tredje fotbollsträning med laget och hon reser på tisdagen med till Tyskland för den första kvartsfinalmatchen i Champions League mot Bayern München. Rosengårdstränaren Jonas Eidevall utesluter inte att hon får speltid i antingen onsdagens bortamatch eller i returen i Malmö nästa torsdag.

– Men hon har inte varit i full träning ännu. Så förväntningarna behöver inte skruvas upp på något vis, säger Eidevall till TT.

I början av mars var prognosen oklar för när Anvegård skulle kunna vara tillbaka i träning. Anfallaren, som vann allsvenskans skytteliga i fjol med sina 16 mål, kunde inte vara med i lagträningen när Rosengård startade försäsongen i mitten av januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.