Argentinsk tränare skjuten under match

Uppdaterad
Publicerad

En argentinsk tränare i tredjedivisionen sköts i axeln efter att bråk bland supportrar urartat.

”Romero (tränaren) mår under omständigheterna väl och är utom fara”, twittrar hans klubb Ferro.

Det var fans till Huracan Las Heras som började bråka med varandra i slutet av matchen när laget ledde med 3-1 mot Ferro de General Pico. Videobilder visar hur både spelare och ledare från båda lagen flyr arenan och söker skydd när skottlossningen utbryter.

I tumultet träffas Ferros tränare Mauricio Romero i axeln. Han fick behandling på plats och fördes till sjukhus. Det är oklart om tränaren var målet för skjutningen eller om han råkat komma i vägen för en förlupen kula.

Har fått behandling och förhörts av polis

”Romero mår under omständigheterna väl och är utom fara”, twittrar hans klubb Ferro enligt Reuters.

”Efter att han lämnat arenan undersöktes han på ett lokalt sjukhus i Mendoza-provinsen och fick behandling, och lämnade sedan uppgifter till polisen”, fortsätter Ferro.

De interna konflikterna bland fansen har bekymrat Huracan i flera år.

”Under flera år har familjerna blivit jagade från läktarna vilket är förödande. De som förstör för klubben måste stanna hemma så att de riktiga fansen kan återvända”, skriver Huracan på sin Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.