Arsenal sänkte Chelsea – svenska stjärnorna målskyttar i engelska stormötet

Chelseas Johanna Rytting Kaneryd stod för ett läckert skott i nät där hon tunnlade motståndaren.

Men Amanda Ilestedt fick sista ordet när hon satte det avgörande 2-1-målet för Arsenal som vann med 4-1.

– En dröm att få göra mål på ett nästan helt fullsatt Emirates, säger svenskan till SVT Sport.

Arsenal-Chelsea. Tvåan mot ettan i engelska Women's Super League på Emirates.

Då skaffade sig Arsenal en tidig ledning i matchen efter ett vackert avslut signerat Beth Mead.

Women's Super League

Chelseas kvittering kom i 13:e minuten, ett anfall som började på egen planhalva och där storstjärnan Sam Kerr fick bollen vid mittlinjen och passade vidare till en framrusande Rytting Kaneryd.

Den svenska högeryttern gjorde först en dragning och placerade sedan in bollen mellan benen på Arsenalbacken Steph Catley.

Ilestedt med patenterat nickmål

Men i Arsenal finns också svenska stjärnor som kan göra mål.

Mittbacken Amanda Ilestedt, känd för att vara livsfarlig med huvudet på fasta situationer, nådde högst på en hörna och nickade in 2-1.

Blackstenius på bänken

Innan halvtid utökade engelska stjärnan Alessia Russo till 3-1 för Arsenal och i den andra halvleken satte Russo spiken i kistan via straffpunkten när Arsenal vann med 4-1.

– Underbart att få fira målet och vinsten med alla fanatiska fans på plats, säger Ilestedt till SVT Sport.

Det blev även ett publikrekord i WSL då 59 042 åskådare såg matchen på plats.

– Otroligt kul att vinna inför en rekordpublik och visa vår fulla potential som lag idag, säger Illestedt.

Lagens andra svenska spelare, Stina Blackstenius i Arsenal hoppade in i den andra halvleken och Chelseas Zecira Musovic spenderade hela matchen på bänken. Lina Hurtig (Arsenal) saknas på grund av skada.