Wolfsburg till Champions Leauge-final. Foto: TT Nyhetsbyrån

Wolfsburg till Champions League-final efter jätteblunder

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburg är klart för Champions League-final mot Barcelona.

Efter ett försvarsmisstag kunde Pauline Bremer göra det avgörande 3-2-målet i öppet mål, vilket betydde totalt 5-4.

– Jag är överväldigad, det är fantastiskt. Jag såg luckan bakom försvaret och önskade att bollen skulle komma just dit, säger matchvinnaren efteråt.

Arsenals mittback Lotte Wubben-Moy stod för ett jätteblunder i semifinalen mot Wolfsburg när hon fintade som sista spelare. Jule Brand snodde bollen och serverade Pauline Bremer. 

– Hon har gjort en sådan bra match och en sådan stark insats. Men det här med trötthet och beslut... Hon måste spela enklare, sa experten Hanna Marklund i SVT:s sändning.

Målet blev helt avgörande i en svängig VAR-präglad tillställning (användes fyra gånger). Rebecka Blomqvists Wolfsburg är nu klart för Champions League-final mot Fridolina Rolfös Barcelona den 3 juni.

– Det var en spännande match, alla är väldigt trötta nu. Men det kommer definitivt bli en stor fest ikväll. Det är det här vi har jobbat hårt för hela säsongen, säger Bremer.

Arsenal kom tillbaka

Stina Blackstenius sköt 1-0 tidigt i matchen, hennes femte mål på tio CL-matcher. Blackstenius hade sedan ytterligare en boll i nät, men målet vinkades bort för offside.

I den andra halvleken byttes Blackstenius ut av tränare Jonas Eidevall mot en annan svensk spelare – Lina Hurtig –  ett beslut som förvånade Marklund.

Arsenal kom, precis som i första mötet tillbaka från ett underläge. Den här gången från 1-2 och de 60 063 åskådarna på Emirates (nytt brittiskt klubblagsrekord på damsidan) hoppades på stordåd. Både Lina Hurtig och norskan Frida Maanum hade bra lägen att göra 3-2 i förlängningen men det ville sig inte för Arsenal.

UEFA Women's Champions League

Arsenal logo

Arsenal

2 - 3

2-2 (Fulltid)

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

Emirates Stadium, London
Publik: 60063
Domare: Lina Lehtovaara

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.